HABERLER

Akut sağlık sorunlarına neden olan Corona Virüs hakkında neler biliyorsunuz?

Corona virüsler (CoV), soğuk algınlığından başlayarak, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir.

Novel Corona Virüs(nCoV), daha önce insanlarda tanımlanmamış yeni bir türdür.

Daha fazla bilgi için lütfen videoyu izleyiniz.

COVID-19 salgını dünya çapında sağlık sistemlerini zorlamaktadır   

Sağlık tesis ve çalışanlarına olan talebin hızla artması ile sağlık sistemi, etkin bir şekilde çalışamaz hale gelme tehdidi altında.

Önceki salgınlar, sağlık sisteminin bu gibi durumlarda aksayabileceğini ve önlenebilir ölümlerin önemli ölçüde artabildiğini göstermiştir.

DSÖ Avrupa Direktörü Dr.Honsan P. “Evde karantinaya alınan veya izole edilenlerin desteklenmesine ve bazılarının özel bakım hizmetlerine ihtiyacı var. Bu, tüm ülkeler için büyük bir zorluk, biliyorum, ama kimsenin geride kalmaması için birlikte ele almamız gereken bir sorun. ”

Dünya Alzheimer Günü 2019 – Klişe ve Efsaneleri Yıkmak

Demans, Avrupa bölgesindeki yaşlı insanlar arasında, yaklaşık 10 milyon kişiyi etkileyen, engelli ve bağımlı hayata yol açan bir hastalıktır.

Demans hakkında farkındalık ve bilgi eksikliği birçok ülkede yaygındır ve bu durum erken tanı ve tedavi açısından sorun teşkil etmektedir.

Ülkelerin, bu sorunla mücadele etmek için, Demans ile yaşamak zorunda kalan insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve toplum bilincinin arttırılması konularında aksiyon almaları gerekmektedir.

21 Eylül’de gerçekleşecek olan, Dünya Alzheimer gününde, tanı ve tedavinin önünde engel teşkil eden klişe ve efsaneleri yıkmak amaçlanıyor.

Back to Top
Shopping Cart
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.